Jaka krajalnica chleba do restauracji?

Szybkie i ładne podanie smacznych dań jest priorytetem wielu restauracji. To nie mogłoby udać się bez zdolnego kucharza, dobrej pomocy kuchennej, a także odpowiednich urządzeń. Jeden z tych, w które warto zainwestować, prowadząc obiekt gastronomiczny, to krajalnica do chleba pozwalająca na szybkie jego porcjowanie. Co więcej, każdy uzyskany w ten sposób kawałek jest idealny. Na jakie parametry sprzętu zwrócić uwagę poszukując odpowiedniego modelu do danej restauracji?

(więcej…)

Możliwość komentowania Jaka krajalnica chleba do restauracji? została wyłączona

Jakie powinno być podstawowe wyposażenie cukierni?

Założenie cukierni to marzenie wielu osób. Warto jednak pamiętać, że aby biznes się rozwijał, konieczna jest inwestycja w odpowiednie wyposażenie. Tylko dzięki niemu będzie możliwe przygotowanie smacznych i pięknie wyglądających wypieków, a także ich przechowywanie czy podawanie gościom. Jakich urządzeń gastronomicznych nie powinno zabraknąć w cukierni?

(więcej…)

Możliwość komentowania Jakie powinno być podstawowe wyposażenie cukierni? została wyłączona

Gdzie znajdzie zastosowanie tunel schładzający?

Odpowiednie wyposażenie linii produkcyjnej jest sprawą priorytetową dla każdego właściciela. Sprzęty dobrane do profilu działalności pozwalają na szybką produkcję przy zachowaniu najwyższych walorów smakowych. Jednym z podstawowych sprzętów dla tego rodzaju fabryk jest tunel chłodniczy. Czym jest i gdzie znajduje zastosowanie?

(więcej…)

Możliwość komentowania Gdzie znajdzie zastosowanie tunel schładzający? została wyłączona

Czym się charakteryzują piece konwekcyjno-parowe?

Piec konwekcyjno-parowy jest bardziej rozwiniętą wersją pieca konwekcyjnego. Różnią się one funkcją naparowywania komory w piecach konwekcyjno-parowych, co pozwala na pieczenie potraw bez utraty smaku i zapachu oraz bez wysychania.  Czym jeszcze charakteryzują się piece konwekcyjno-parowe?

(więcej…)

Możliwość komentowania Czym się charakteryzują piece konwekcyjno-parowe? została wyłączona