Jaki sprzęt gastronomiczny jest niezbędny na początek?
Otwierając swój pierwszy lokal gastronomiczny, warto wiedzieć, jakie sprzęty są niezbędne na początek. Przedstawiamy naszą listę.
(więcej…)
Otwierając swój pierwszy lokal gastronomiczny, warto wiedzieć, jakie sprzęty są niezbędne na początek. Przedstawiamy naszą listę.
(więcej…)
Kupując zmywarkę gastronomiczną, należy zastanowić się, które z jej funkcji mogą być najbardziej przydatne w danym lokalu. Na co jeszcze warto zwrócić uwagę?
(więcej…)
Piec konwekcyjno-parowy jest bardziej rozwiniętą wersją pieca konwekcyjnego. Różnią się one funkcją naparowywania komory w piecach konwekcyjno-parowych, co pozwala na pieczenie potraw bez utraty smaku i zapachu oraz bez wysychania. Czym jeszcze charakteryzują się piece konwekcyjno-parowe?
(więcej…)
Branża spożywcza i gastronomiczna to bardzo wymagające dziedziny, w których kluczem do sukcesu jest planowanie i stosowanie nowoczesnych rozwiązań, pozwalających nie tylko na przygotowywanie dań, ale także na ich przechowywanie. Jednym z profesjonalnych sposobów na zachowanie świeżości i przydatności do spożycia jest wykorzystanie komory chłodniczej. W jaki sposób działa takie urządzenie? I kiedy jego zastosowanie jest konieczne? Na te i inne pytania odpowiadamy w naszym artykule.
(więcej…)
Aby żywność zachowała nie tylko atrakcyjny wygląd, ale również świeży smak i aromat, wymaga odpowiednich warunków przechowywania. Właśnie dlatego witryna chłodnicza to bardzo ważny element wyposażenia każdego obiektu gastronomicznego. Przekonaj się, na co powinieneś zwrócić uwagę, wybierając tego rodzaju sprzęt.
(więcej…)