Czym się charakteryzują piece konwekcyjno-parowe?

Piec konwekcyjno-parowy jest bardziej rozwiniętą wersją pieca konwekcyjnego. Różnią się one funkcją naparowywania komory w piecach konwekcyjno-parowych, co pozwala na pieczenie potraw bez utraty smaku i zapachu oraz bez wysychania.  Czym jeszcze charakteryzują się piece konwekcyjno-parowe?

(więcej…)

Możliwość komentowania Czym się charakteryzują piece konwekcyjno-parowe? została wyłączona

Czym charakteryzują się komory chłodnicze?

Branża spożywcza i gastronomiczna to bardzo wymagające dziedziny, w których kluczem do sukcesu jest planowanie i stosowanie nowoczesnych rozwiązań, pozwalających nie tylko na przygotowywanie dań, ale także na ich przechowywanie. Jednym z profesjonalnych sposobów na zachowanie świeżości i przydatności do spożycia jest wykorzystanie komory chłodniczej. W jaki sposób działa takie urządzenie? I kiedy jego zastosowanie jest konieczne? Na te i inne pytania odpowiadamy w naszym artykule.

(więcej…)

Możliwość komentowania Czym charakteryzują się komory chłodnicze? została wyłączona

Czym się kierować wybierając witrynę chłodniczą?

Aby żywność zachowała nie tylko atrakcyjny wygląd, ale również świeży smak i aromat, wymaga odpowiednich warunków przechowywania. Właśnie dlatego witryna chłodnicza to bardzo ważny element wyposażenia każdego obiektu gastronomicznego. Przekonaj się, na co powinieneś zwrócić uwagę, wybierając tego rodzaju sprzęt.

(więcej…)

Możliwość komentowania Czym się kierować wybierając witrynę chłodniczą? została wyłączona