Czym się kierować przy wyborze zmywarek gastronomicznych?
Kupując zmywarkę gastronomiczną, należy zastanowić się, które z jej funkcji mogą być najbardziej przydatne w danym lokalu. Na co jeszcze warto zwrócić uwagę?
(więcej…)
Kupując zmywarkę gastronomiczną, należy zastanowić się, które z jej funkcji mogą być najbardziej przydatne w danym lokalu. Na co jeszcze warto zwrócić uwagę?
(więcej…)
Piec konwekcyjno-parowy jest bardziej rozwiniętą wersją pieca konwekcyjnego. Różnią się one funkcją naparowywania komory w piecach konwekcyjno-parowych, co pozwala na pieczenie potraw bez utraty smaku i zapachu oraz bez wysychania. Czym jeszcze charakteryzują się piece konwekcyjno-parowe?
(więcej…)
Branża spożywcza i gastronomiczna to bardzo wymagające dziedziny, w których kluczem do sukcesu jest planowanie i stosowanie nowoczesnych rozwiązań, pozwalających nie tylko na przygotowywanie dań, ale także na ich przechowywanie. Jednym z profesjonalnych sposobów na zachowanie świeżości i przydatności do spożycia jest wykorzystanie komory chłodniczej. W jaki sposób działa takie urządzenie? I kiedy jego zastosowanie jest konieczne? Na te i inne pytania odpowiadamy w naszym artykule.
(więcej…)
Aby żywność zachowała nie tylko atrakcyjny wygląd, ale również świeży smak i aromat, wymaga odpowiednich warunków przechowywania. Właśnie dlatego witryna chłodnicza to bardzo ważny element wyposażenia każdego obiektu gastronomicznego. Przekonaj się, na co powinieneś zwrócić uwagę, wybierając tego rodzaju sprzęt.
(więcej…)